Lespraktijk

Whiteboard indeling: Planning, doelen & dagen van de week

Gebruik je whiteboard voor een goede indeling van lesdoelen, weekplanning en huiswerkplanning

In veel leslokalen in Nederland hangen digitale lesborden. Een geweldig middel voor het onderwijs! Al is er ook de noodzaak om bepaalde zaken permanent zichtbaar te hebben. De meeste digitale lesborden hebben om deze reden dan ook een  whiteboard aan de zijkant hangen. Hier kun je eenvoudig en snel dingen opschrijven. Meestal doe je dit even tussendoor terwijl je lesgeeft.

Voor je leerlingen is dat soms wat verwarrend. Binnen enkele minuten staan er meerdere dingen op het bord en is het lastig om de structuur te ontdekken. Niet alleen voor leerlingen die daar wat moeite mee hebben, maar ook voor die goeie leerling die net even vijf minuten niet oplette. En opeens staan er huiswerkopdrachten door elkaar heen, is het niet duidelijk wat er volgende week gaat gebeuren en… waar hadden we het ook alweer over?

Het gebruik van het whiteboard kan beter

Om op een leuke manier overzicht aan te brengen in je whiteboard heb ik onderstaande PDF gemaakt. Je kunt hiermee je lesdoel, het huiswerk en een weekoverzicht opschrijven.

Download hier:

Ik hoop dat je deze indeling voor het whiteboard handig vindt. Laat het weten in de reacties hieronder. Mocht je nog tips/aanvullingen hebben hoor ik het ook graag, het PDF bestand kan alleen maar groter worden. 🙂

gebruik je whiteboard voor je planning, lesdoelen en een weekschema    Laat een reactie achter

    Lees de voorwaarden hier.