Lespraktijk

Maak je klas mooier met belettering

Belettering - Maak je leeromgeving functioneel leuker (Featured)

Een klas moet een functionele ruimte zijn waarin veel verschillende activiteiten plaats kunnen vinden. Jouw leerlingen brengen er veel tijd in door. Daarom is het ook belangrijk dat de klas een prettige sfeer uitstraalt. Kleurrijke belettering helpt daarbij.

Je vindt wat makkelijker je weg

Sierlijke letters helpen niet alleen om je klas vrolijker te maken, ze helpen ook met de indeling van je klas (zie hiervoor ook de handige indeling van je whiteboard). Themahoeken, nakijktafels, het onderwerp van de les, inspirerende uitspraken, je kunt het allemaal duidelijk maken met belettering. En niet alleen in de klas, ook in de gangen staat het kleurrijk en vrolijk.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van belettering. Op dit moment zijn er twee soorten: een neutrale, oranje kleurige letter en een meer herfstkleurige letter. De laatste is ook in een veelgebruikt lettertype op basisscholen.

Waar kun je belettering allemaal voor gebruiken?

Ik geef je een paar suggesties:

  • Op de deur van je lokaal met je groepsnaam;
  • Boven een prikbord om het onderwerp aan te geven, bijvoorbeeld voorzetsels;
  • Boven de leeshoek, themahoek, taalhoek, nakijkhoek of instructietafel;
  • In de gang om jouw vak te promoten;
  • Tijdens speciale feesten of activiteiten.

De afgelopen periode heb ik op deze site veel werkbladen en schema’s gepubliceerd. Daarom had ik vandaag eens zin om wat creatiefs te doen (net zoals de boekenleggers van een tijdje terug) en kun je vanaf nu dus belettering downloaden voor gebruik in jouw klas. Heb je tips of suggesties? Laat het me weten.

De komende tijd zal ik verschillende soorten letters toevoegen aan de site. Op deze pagina kun je dan een overzicht vinden van alle belettering tot nu toe. Ik wens je er heel veel plezier mee in de klas!

Download hier:

Belettering - Maak je leeromgeving functioneel leuker    Laat een reactie achter

    Lees de voorwaarden hier.