Lespraktijk

Een deurhanger gebruiken voor je klas of kantoor

Je houdt jouw lokaal (of kantoor) natuurlijk zo toegankelijk mogelijk voor iedereen die op school werkt. Het is daarom heel fijn om op een school te werken met een sterk pedagogisch klimaat. En een open deuren cultuur. Toch kan het soms handig zijn om een deurhanger op te hangen.

Er zijn momenten dat je klas niet gestoord kan worden. Of jijzelf niet. Daarom wil ik de komende tijd verschillende deurhangers gaan maken die je voor meerdere situaties kan gebruiken.

In drie stappen gebruik je deze deurhanger

  1. Het is handig om je deur dicht te doen. 🙂
  2. Hang ‘m aan de buitenkant van de deur.
  3. Doe je deur dicht & geniet van het effect dat deze deurhanger heeft.

De eerste deurhanger die ik bij dit bericht heb toegevoegd is er één voor tijdens een toets. Je kent het wel, iedereen is enorm geconcentreerd aan ’t werk – ook die ene leerling die daar normaal zo’n moeite mee heeft. Opeens stapt er een jarige kleuter je klas binnen.

Ja, je had inderdaad een A4 op je deur gehangen. En ja, daarop stond “Niet storen”. Maar, dat was niet echt leesbaar voor de allerjongsten op je school. En je wordt tenslotte maar één keer vijf, dus tja, dat A4 papiertje hadden ze even niet gezien…

Een deurhanger is daarom ideaal. Iedereen heeft namelijk de klink nodig om een dichte deur te openen. Het is heel duidelijk te zien dat er een toets gemaakt wordt en dat bezoek op een later tijdstip beter langs kan komen.

Het is aan te bevelen om de “Stilte, Toets” twee keer uit te printen, los te knippen en op elkaar te plakken. Je kunt ‘m dan aan weerskanten ophangen en hij zal niet onleesbaar worden als iemand er langs loopt en hij waait om.

Een deurhanger voor je klas of kantoor als je niet gestoord wilt worden    Laat een reactie achter

    Lees de voorwaarden hier.