Je houdt jouw lokaal (of kantoor) natuurlijk zo toegankelijk mogelijk voor iedereen die op school werkt. Het is daarom heel fijn om op een school te werken met een sterk pedagogisch klimaat. En een open deuren cultuur. Toch kan het soms handig zijn om een deurhanger op te hangen.

Er zijn momenten dat je klas niet gestoord kan worden. Of jijzelf niet. Daarom vind je hier verschillende deurhangers die je voor meerdere situaties kan gebruiken.

In drie stappen gebruik je deze deurhanger

 1. Het is handig om eerst je deur dicht te doen. 🙂
 2. Hang het aan de buitenkant van de deur aan de deurklink.
 3. Doe je deur dicht en geniet van het effect dat deze deurhanger heeft.

De eerste deurhanger die ik bij dit bericht heb toegevoegd is er één voor tijdens een toets. Je kent het wel, iedereen is enorm geconcentreerd aan hett werk - ook die ene leerling die daar normaal zo’n moeite mee heeft. Opeens stapt er een jarige kleuter je klas binnen.

Ja, je had inderdaad een A4 op je deur gehangen. En ja, daarop stond “Niet storen”. Maar, dat was niet echt leesbaar voor de allerjongsten op je school. En je wordt tenslotte maar één keer vijf, dus tja, dat A4 papiertje hadden ze even niet gezien…

Een deurhanger is daarom ideaal. Iedereen heeft namelijk de klink nodig om een dichte deur te openen. Het is heel duidelijk te zien dat er een toets gemaakt wordt en dat bezoek op een later tijdstip beter langs kan komen.

Het is aan te bevelen om de “Stilte, Toets” twee keer uit te printen, los te knippen en op elkaar te plakken. Je kunt ’m dan aan weerskanten ophangen en hij zal niet onleesbaar worden als iemand er langs loopt en hij waait om.

 • Deurhanger Gesprek A4 
  Een deurhanger met daarop de melding “Stilte – in gesprek”.
 • Deurhanger Meditatie A4 
  Een deurhanger met daarop de melding dat er een meditatiemomentje aan de gang is – niet storen dus.
 • Deurhanger Toets A4 
  Een deurhanger met daarop de melding dat de klas een toets aan het maken is – niet storen dus.
 • Deurhanger Toilet A4 
  Een deurhanger met twee zijdes voor het toilet. Bezet of vrij.

Een deurhanger voor je klas of kantoor als je niet gestoord wilt worden