We weten allemaal hoe belangrijk het is om boeken te lezen. Het verbetert de woordenschat, het zorgt voor ontspanning en hopelijk ook veel leesplezier. En met een boekenlegger erbij is het helemaal af. Kijk regelmatig terug op de site voor een groeiende verzameling!

Een boekenlegger voor iedereen

Ik hoop de komende tijd deze pagina ook te vullen met meerdere boekenleggers. Dit zijn altijd leuke dingen om te maken met een klas. Maar soms is het ook wel fijn dat je gewoon een hele serie kunt printen, lamineren en uitdelen.

Lezen is belangrijk. En vaak is lezen juist belangrijk voor die kinderen die er niet van houden. Dus hoe aantrekkelijker je het kunt maken, hoe beter. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de woordmatten om het hele proces rondom woordenschat te verbeteren. Op een uitnodigende wijze – net als deze boekenlegger – kun je steeds meer taalonderwijs in je klas kwijt.

Wat kun je er verder nog mee doen?

Behalve dat je deze boekenleggers gebruikt in de klas voor je leerlingen zijn ze ook goed in te zetten als onderdeel van een cadeau-pakketje. Bij een ouder bedank avond, of een stagiaire die afscheid neemt, zorg dat je een setje bij de hand hebt en je merkt al snel dat ze de deur uit vliegen. Wat te denken van die collega die gisteren zo’n baaldag had? Kies een leuke boekenlegger uit en leg die met een post-it op hun bureau!

Download

  • Boekenlegger 1 A4 
    Een boekenlegger om uit te delen aan de klas, of om zelf te gebruiken uiteraard.
  • Boekenlegger 2 A4 
    Een boekenlegger om uit te delen aan de klas, of om zelf te gebruiken uiteraard.

Boekenleggers voor in de klas